Friss topikok

QuantumResearch.hu

A QuantumResearch a magyar piacon elsőként biztosít ügyfelei számára professzionális, naponta frissülő elemzés szolgáltatást a világ legfontosabb tőzsdéin kereskedett határidős termékeiről és devizáiról. A cégünk által nyújtott tőzsdei technikai elemzés széleskörű, lefedi a világ legnagyobb forgalmú és leginkább kereskedett pénzügyi termékeit. Úgymint Dax, Dow Jones, S&P500 illetve Olaj vagy Arany elemzés - illetve kiegészítve a hazai piac legnépszerűbb részvény és devizapiaci instrumentumaival, ilyen például Bux és OTP elemzés. Elemzési palettánk tartalmazza a legfontosabb forint keresztárfolyamokat, úgymint EURHUF, USDHUF, CHFHUF. A QuantumResearch gyorsan áttekinthető, könnyen értelmezhető elemzést nyújt ügyfeleinek, mely nélkülözhetetlen a sikeres kereskedéshez, függetlenül az Ön tapasztalatától és kereskedési stílusától, legyen az napon belüli vagy hosszabb távú. www.quantumresearch.hu

HTML

professzionális technikai elemzés

2010.06.22. 15:48 QuantumResearch

Arany: Nincs megállás a felfelé úton?!

Címkék: tőzsde arany technikai elemzés

Manapság az arany, mint befektetés ismét előtérbe került, mindenhol hallhatjuk, hogy csúcsokat dönt az árfolyam, lassan már ATM-ből is vehetünk fel aranyat :)

Általában elmondható, ahogy a részvénypiacok volatilitása emelkedik, úgy kerül előtérbe az arany, mint értékmegőrző befektetési lehetőség. Részvénypiaci esés, válság, recesszió idején a befektetők értékmegőrző befektetések felé fordulnak, az "állandóan" emelkedő arany ezért forró téma ilyentájt.

Az alábbi charton az S&P500 referencia index és az arany korrelációja látható (hónapos időintervallum), vizsgáljuk hát meg kicsit az ábrát.

 

Látható, hogy a 90-es években míg a részvényindex óriási emelkedésen ment keresztül, az arany árfolyama tulajdonképpen nem változott számottevően. Ugyanez mondható el a részvénypiacok hatalmas emelkedést követő hatalmas esésének időszakáról is (2000-2002, dotcom válság), az arany nem reagált számottevően.

Aztán a közel 20 évig tartó oldalazásból hirtelen kitört az arany, 2005 elején a 430-as szintről elrugaszkodott és nem is tért vissza azóta ezen szintekre. Ez nagyjából egybeesik a válság utáni talpra állás időszakával. 2007 év végi ismételt válság törte meg az arany rendületét, majd a részvénypiaccal karöltve ismételt emelkedés következett 2008 végén, 2009 elején.

Bár hatalmas emelkedés következett be a részvények világában, nem tudtuk elérni a korábbi csúcsokat, míg az arany árfolyama töretlenül száguld azóta is, bőven elhagyva a korábbi csúcsokat.

Eszerint biztosan állíthatjuk, hogy a gyakran emlegetett, bulvárjellegű összefüggés az arany és a részvénypiac korrelációjáról nem helytálló, sőt, az útobbi évek tapasztalata alapján recesszióra, visszaesésre hasonlóan reagál az arany árfolyama, mint a részvények árfolyama.

http://www.quantumresearch.hu/blog/arany-nincs-megallas-a-felfele-uton

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://technikaielemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr452101212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása