Friss topikok

QuantumResearch.hu

A QuantumResearch a magyar piacon elsőként biztosít ügyfelei számára professzionális, naponta frissülő elemzés szolgáltatást a világ legfontosabb tőzsdéin kereskedett határidős termékeiről és devizáiról. A cégünk által nyújtott tőzsdei technikai elemzés széleskörű, lefedi a világ legnagyobb forgalmú és leginkább kereskedett pénzügyi termékeit. Úgymint Dax, Dow Jones, S&P500 illetve Olaj vagy Arany elemzés - illetve kiegészítve a hazai piac legnépszerűbb részvény és devizapiaci instrumentumaival, ilyen például Bux és OTP elemzés. Elemzési palettánk tartalmazza a legfontosabb forint keresztárfolyamokat, úgymint EURHUF, USDHUF, CHFHUF. A QuantumResearch gyorsan áttekinthető, könnyen értelmezhető elemzést nyújt ügyfeleinek, mely nélkülözhetetlen a sikeres kereskedéshez, függetlenül az Ön tapasztalatától és kereskedési stílusától, legyen az napon belüli vagy hosszabb távú. www.quantumresearch.hu

HTML

professzionális technikai elemzés

2010.09.29. 13:38 QuantumResearch

EURO vs. DOLLÁR

Címkék: index technikai euró elemzés dollár eurusd quantumresearch

Sok kérdés érkezik hozzánk az euró emelkedésével kapcsolatban, azt találgatva, hogy vajon meddig emelkedik az euró, mi fordíthatja vissza, stb.

Általánosságban elmondható, hogy az euró árfolyama nem feltétlenül az öreg kontinensen történtekkel függ össze. Spanyolország, Írország esetleges bajba kerülése, leminősítése nem hat annyira az euróra, mint azt gondolnánk. Az euró sokkal inkább a dollárral áll kölcsönhatásban, mint a világ két vezető valutája.

Ennek alátámasztására nézzük meg az alábbi chartot. Gyertyák a dollár-indexet, bar chart pedig az EUR/USD árfolyamát jelöli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Láthatjuk, hogy szinte tükörképei egymásnak. Ebből is következik, hogy az euró a dollárral korrelál erősen. Természetesen a különböző országok gazdasági állapota jelentősen befolyásolhatják egy ország devizájának árfolyamát, de pénzpiaci szempontból érdemesebb inkább a különböző összefüggéseket észrevenni és azokat vizsgálni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://technikaielemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr462332157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása