Friss topikok

QuantumResearch.hu

A QuantumResearch a magyar piacon elsőként biztosít ügyfelei számára professzionális, naponta frissülő elemzés szolgáltatást a világ legfontosabb tőzsdéin kereskedett határidős termékeiről és devizáiról. A cégünk által nyújtott tőzsdei technikai elemzés széleskörű, lefedi a világ legnagyobb forgalmú és leginkább kereskedett pénzügyi termékeit. Úgymint Dax, Dow Jones, S&P500 illetve Olaj vagy Arany elemzés - illetve kiegészítve a hazai piac legnépszerűbb részvény és devizapiaci instrumentumaival, ilyen például Bux és OTP elemzés. Elemzési palettánk tartalmazza a legfontosabb forint keresztárfolyamokat, úgymint EURHUF, USDHUF, CHFHUF. A QuantumResearch gyorsan áttekinthető, könnyen értelmezhető elemzést nyújt ügyfeleinek, mely nélkülözhetetlen a sikeres kereskedéshez, függetlenül az Ön tapasztalatától és kereskedési stílusától, legyen az napon belüli vagy hosszabb távú. www.quantumresearch.hu

HTML

professzionális technikai elemzés

2010.11.16. 11:47 QuantumResearch

Arany - Vége az emelkedésnek?!

Címkék: arany technikai elemzés árutőzsde quantumresearch dollár index

Múlt hét utolsó kereskedési napját durva eséssel zárta az arany, több 50 dolláros esést szenvedett. Jogosan adódik a kérdés, csak rövid távú profitrealizálást láthatunk, avagy vége az emelkedő trendnek? Érdemes e ezen a szinten beszállni újabb csúcsra számítva, avagy nagyobb a további esés lehetősége?

A helyes választ több tényező hordozza, nézzük ezeket sorjában. Először vizsgáljuk meg az arany chartját.

Azon a napon, amikor az arany elérte történelmi csúcsát, 1424 dollárt egy nagy Doji gyertyát kaptunk. Ez erősen fordulós jelzés, hosszabb emelkedő vagy csökkenő trendben történő megjelenése erős figyelmeztető jelzés. Következő napokban nem tudott az arany még csúcs közelbe se menni, majd múlt hét pénteken egy nagy piros Marabuzo gyertyát kaptunk, a már említett durva esés következményeként. A Marabuzo gyertya általában nagyon erős jelentést hordoz, középvonala a Marabuzo-vonal, ez alatt maradva élesedik a teli gyertya jelentősége. Jelen esetben ez a vonal közel egybe esik korábbi lokális csúcsunkkal, 1388-al. Ezért azt mondhatjuk, amennyiben 1388 alatt marad az árfolyam 1315 tesztelése következhet. Utóbbi eleste után nyílik lehetőség komolyabb korrekció kibontakozására.

Még kettő fontos dolgot láthatunk az ábráról: A múlt héten kapott gyertyaformáció egy Bearish Engulfing Pattern, magyarul Medve átölelő alakzat, ami szintén a trend fordulását jelezheti. A másik figyelemreméltó dolog az RSI-n látható divergencia, az október eleji csúcsa után nem tudott még csak a közelébe emelkedni sem az RSI, holott az arany új történelmi csúcsra tört. Ezt Bearish divergence, azaz csökkenő divergenciának (ellentétnek) hívják, erősen a trend fordulására utaló jelenség.

 

A helyzetet tovább bonyolítandó nézzünk körül a devizák háza táján. Érdemes odafigyelni a devizakeresztek és az árupiaci termékek közötti összefüggésre, azon belül is a dollár index és az arany kötődésére. Az elmúlt két hétben az EURUSD devizapár 1.42-ről 1.36-ig csökkent, gyakorlatilag trendfordulást láthattunk és csökkenő trend van érvényben. A háttérben a dollár erősödése áll, ami tökéletesen megfigyelhető a dollár index grafikonján:

Látható az elmúlt napok emelkedése, és látható a mélypont elérésekor kapott kalapács gyertya (hosszú leszúrás 76 alá, majd nap végére nyitóár közelébe történő visszaemelkedés). Korábbi lokáli csúcspontok 78.51 és 78.61 voltak, jelentős ellenállási sávot alkotva. A napokban sikerült ezen szintek fölé emelkedni, ezért gondolhatjuk a csökkenő trend megtörését, amit az emelkedő MACD is erősít.

 

Látható, hogy a dollár index és az arany erősen korrelál. Annak, aki érdekelt az árupiaci kereskedésben érdemes az összefüggéseket figyelnie, ezzel könnyebben kiszűrhetőek a fals, hibás jelzések, nagyobb eséllyel szállhatunk be a tényleges trendfordulás esetén.

 

Kérdésünkre a válasz tehát: Az arany árfolyamában figyeljük az 1388-as szintet, ez alatt maradva számíthatunk további csökkenésre, kiegészítésként kövessük figyelemmel a dollár index mozgását és pár korreláló devizakeresztet, úgymint EURUSD vagy USDJPY.

 

További sikeres kereskedést kíván a QuantumResearch csapata!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://technikaielemzes.blog.hu/api/trackback/id/tr22452083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása